matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wykres
beata:
f(x)=2/(x−2)
23 lut 22:12
dr. Hannibal Lecter:
popierwsze wykresu nie da sie wyznaczyc tylko narysowac jezeli chodzi ci o uporszenie zapisu f−cji prosze
2
f(x)=
x−2
2
2
przyjmij na poczatku np F :g(x)=
=> y=
x
x
2
2
g(x) :y=
> T
u
[2,0] > y=
= f(x)
x
x−2
wsołzedne wektora u sa asymptotami
24 lut 11:45