matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
f:
Pytanko
x
y=x+arccot
2
Jak zauważyć, że funkcja jest nieciągła w x=0?
25 sty 19:26
Blee:
Wskazówka: a jaka jest dziedzina funkcji g(x) = arcctg(x/2)
I 'co się dzieje' w okolicach x=0 u tej funkcji
25 sty 19:39