rozwiaz calke
Alicja: Rozwiaz calke:
25 sty 12:49
Bleee:
Przez czesc
| | 1 | |
u' = |
| ; v = arccosx |
| | √x+1 | |
25 sty 13:01
Alicja: Probowalam tym sposobem jednak nie wychodzi, czy moglabym prosic o pelne rozwiazanie?
25 sty 13:10
Bleee:
To pokaż jak liczysz. Piszę z komórki więc jest to mocno utrudnione.
25 sty 13:17
Blee:
| | 1 | |
u' = |
| ; v = arccosx |
| | √x+1 | |
| | −1 | | −1 | | −1 | |
u = 2√x+1 ; v' = |
| = |
| = |
| |
| | √1−x2 | | √(1−x)(1+x) | | √1−x*√1+x | |
podstaw, skróć, oblicz
25 sty 13:34