Liczby zespolone
Ola:
Jak zabrać się za ten przykład, aby najszybciej go policzyć?
25 sty 12:01
salv: przy podstawieniu z6 = k ,i rozpisaniu (z3−√k)(z3+√k).... nie wychodzą seksowne
liczby,zatem bym liczył po prostu wzorem na pierwiastkowanie liczb zespolonych dla k∊[0;n−1]
25 sty 12:08
Ola: czyli doprowadzać do prostszej postaci np. przez mnożenie przez sprzężenie czy zostawić tak jak
jest?
25 sty 12:15
jc:
moduł = √2
argument licznika = −30o
argument mianownika = 135o
...
(dalej nie mam czasu)
25 sty 12:24