π | π | 1 | ||||
cosx[sin(x− | )+sin(x+ | )] = | sinx | |||
3 | 3 | 2 |
x−π3+x+π3 | x−π3−x−π3 | 1 | ||||
cosx[2sin( | )cos( | )] = | sinx | |||
2 | 2 | 2 |
−π | 1 | |||
cosx[(2sin(x)cos( | )] = | sinx | ||
3 | 2 |
1 | ||
cosx*sinx = | sinx / *2 | |
2 |
3x | x | |||
2cos | sin | =0 | ||
2 | 2 |
3x | π | 2 | x | ||||
= | +kπ / * | v sin | = 0 | ||||
2 | 2 | 3 | 2 |
π | 2 | |||
x= | + | kπ v x=2kπ | ||
3 | 3 |
π | −π | |||
Odpowiedź jest: x∊{kπ, | +2kπ, | +2kπ} | ||
3 | 3 |
π | ||
α= | ||
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |