Trygonometria
Julek: TRYGONOMETRIA! Proszę to sprawdzić :
|sinx + cosx| =
√2
(sinx + cosx)
2 = 2
1 + 2sinxcosx = 2
2sinxcosx = 1
sin2x = 1
2x = t
sint = 1
23 lut 21:54
Julek: ponawiam
23 lut 22:37
ORZEŁ: końcówka jest źle
bo dzielisz na 2 też +2kπ czyli powstanie
| | π | |
x= |
| +kπ  |
| | 4 | |
23 lut 22:45
ORZEŁ: końcówka jest źle
bo dzielisz na 2 też +2kπ czyli powstanie
| | π | |
x= |
| +kπ  |
| | 4 | |
23 lut 22:45
Julek:
orzeł :
2kπ to krotność kątowa. Dzieląc też ją to obejmuje ?
23 lut 23:10
ORZEŁ: tak, bo mamy taką sytuacje
sint=1
t=2x
i teraz dzielimy
23 lut 23:14