n→∞
n→∞: a = 0,01
n=0,1,2,..
∞
24 sty 19:08
24 sty 19:18
Bleee:
Granicą będzie równa 0
Bo współczynnik (o ile dodatni nie ma znaczenia na samą granice
24 sty 19:22
n→∞: chodzi o sumę szeregu
24 sty 19:28
n→∞: czy to bedzie tyle, skoro w granic →0
| | 1 | | 1 | |
SUMA = |
| * |
| = |
| | e0,01 | | 1−e0,01 | |
24 sty 19:31
Bleee:
A gdzie tutaj masz napisane że to jest szereg?
24 sty 19:33
: mam policzyć SUME

24 sty 19:46
→: no toś mi pomógł, jak zwykle
dzięki
25 sty 08:40
jc: Jaką sumę?
25 sty 09:25
Bez komentarza: Drogi kolego, skoro nie podajesz treści zadania, to czemu ktokolwiek ma się jej domyślać?
25 sty 10:37
→: Podałem w drugim poście
| | 1 | | 1 | | 1 | |
oblicz sumę∑ →∞ |
| + |
| +..+ |
| =  |
| | e0,01 | | e0,02 | | e0,01n | |
25 sty 19:05