matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
Natalia:
przyjmujac ze log
9
4=a wyznacz : log
9
2
√
2
23 lut 21:43
kaś:
log
9
2
2
=a log
9
2=a/2 lo9
9
2
3/2
=3a/4
23 lut 21:47
kalafiorowa:
wydaje mi sie, ze tak: log
9
2
2
=a 2log
9
2=a log
9
2
1
1
2
= 1
1
2
log
9
=
3
4
a
23 lut 21:51