Rachunek
Milena: Cześć Wam
Mam takie małe zadanko.Udało mi się tylko wyliczyć P(a) = 2/3
Treść zadania :"
Przy danych P(A') = 1/3 , P(B) = 1/2 , P(A|B) =1/2 , oblicz P(A"suma" B)
23 sty 23:10
ite: | | P(A∩B) | |
Wykorzystaj to, że P(A|B)= |
| i wylicz P(A∩B) . |
| | P(B) | |
23 sty 23:13
Milena: No tak zapomniałam ,że jest na to wzór
23 sty 23:16
Milena: dzięki
23 sty 23:16
Milena:
23 sty 23:16
Milena: P(A∩B) =1
Podstawiając teraz pod ten wzór:
P(A∪B = P(A) + P(B) − P(A∩B)
Wynik mi wyszedł 1/6 natomiast w książce jest 11/12 Dlaczego?
23 sty 23:30
a7:
P(B)=P(A/B)*P(A∩B)=1/2*1/2=1/4
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)=2/3+1/2−1/4=11/12
24 sty 01:20
Milena: Dzięki wielki
24 sty 01:29
Bleee:
Wow... A możesz zdradzić nam w jaki sposób wyszło Ci prawdopodobieństwo przekroju rowne 1
24 sty 02:01