matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć wartości i wektory własne podanych macierz
Ratata:
Wyznaczyć wartości i wektory własne podanych macierz
https://imgur.com/gallery/A6TTeCY
23 sty 16:12
Ratata:
B) co tu jest źle?
https://imgur.com/gallery/mXthAAs
23 sty 16:26
Ratata:
bump
23 sty 19:13
Blee:
(2−λ)*(−2−λ) −(−3) = (2−λ)(2+λ)*(−1) + 3 = (4 − λ
2
)*(−1) + 3 = λ
2
− 4 +3 = λ
2
− 1
23 sty 19:18