logarytmy
Natalia: a) log 4√1000 tylko to jest ulamek u gory jest jeszcze 1 , ale nie potrafie napisac na tym
forum.
23 lut 21:29
kaś: log 103/4=34
po odwróceniu 43
23 lut 21:37
Godzio:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log |
| = log |
| = log |
| = −1 |
| | 4√1000 | | 4√1000 | | 10 | |
23 lut 21:38
Godzio: no tak tam są 3 zera
23 lut 21:38
Natalia: i tak nie rozumiem
23 lut 21:45
kaś: właśnie jak wygląda ten ułamek bo ja zrobiłam dla
1log√1000
23 lut 21:51
Natalia: wyglada tak jak napisal kolega wyzej
23 lut 21:53
kaś: to co jest pod log to 10 do potęgi −34 czyli cały log też równa się −34
Przepraszam za tamtą pomyłkę
23 lut 22:05