matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
granica:
n→
∞
n
jak obliczyc lim
?
ln (n)
Wychodzi symbol nieoznaczony. Jak to przeksztalcic?
23 sty 10:32
Jerzy:
Zastosuj regułę H.
23 sty 10:34
granica:
Czyli
1
...=
=n=
∞
?
1
n
23 sty 10:38
Blee:
da
23 sty 10:42