matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZę O POMOC
PROSZę O POMOC:
f(x) = x
3
−5x
2
+3x +9 wszystko pod pierwistkiem! polecenie to wyznacz dziedzinę
23 lut 21:28
kaś:
pierwiastkiem wielomianu jest 3 (x−3)(x
2
−2x −3)≥0 x
1
=3 delta=16 x
2
=−1 x
3
=3 x∊(−∞,−1>
23 lut 21:44