matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
styczna
:(:
1
Na wykresie funkcji f(x) = ln(x
3
)−
x
2
wyznacz punkt y w których styczna jest równoległa
2
1
do prostej o równaniu y= −
x. Napisz równanie stycznej do wykresu f w punkcie o odciętej
2
x=1.
22 sty 18:26
Tadeusz:
... licz pochodną ... przyrównaj do współczynnika kierunkowego prostej ... itd
22 sty 20:13
,.:
dziękuje Tadeuszu
22 sty 20:22