matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Michael:
Niech Va=Vp−3Vq 𝑜𝑟𝑎𝑧 Vb=Vb=2Vp+q ,𝑔𝑑𝑧𝑖𝑒 |𝑝 | = 1 ,|𝑞 | = 2 , ∢( Vp ,Vq ) = 60° . 𝑂𝑏𝑙𝑖𝑐𝑧 Va*Vb.
21 sty 20:44