matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fd
Zenek:
Jak obliczyć promień zbieżności takiego szeregu? ∑
n=0
(−2)
n
x
2n
21 sty 18:23
Adamm:
a
2n
= (−2)
n
, a
2n+1
= 0 lim sup
n
n
√
|a
n
|
= lim
n
(2
n
)
1/(2n)
=
√
2
21 sty 19:19
Zenek:
Dzięki
21 sty 22:11