matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Agula:
Oblicz log
a
2
1
b
wiedząc, ze log
a
b=
√
2
, gdzie a. b są liczbami dodatnimi i a≠1
23 lut 20:53
kaś:
log
a
b
−1
/ log
a
a
2
=−
1
2
√
2
23 lut 21:01
miki:
log
a
2
1
b
=
1
2
*log
a
1
b
=
1
2
*log
a
1−
1
2
*log
a
b=0−
1
2
*
√
2
=
√
2
= −
2
23 lut 21:03