rzad
algebra:
W grupie nieabelowej G dane sa elementy a i b rzedu 3. Dowiesc, ze rzedy elementów ab2 i ba2
sa równe.
20 sty 23:08
algebra: ?
21 sty 10:37
ABC:
!
21 sty 10:39
jc: Podpowiedź: (ab2)(ba2)=e=(ba2)(ab2).
21 sty 10:59
algebra:
Czyli z lacznosci:
a(b2b)a2
dalej jak?
10 lut 22:46
Adamm: Element ma rząd ten sam co jego odwrotność
11 lut 03:49
algebra:
Wiemy, ze rzad el. a i rzad el. b to 3.
Czyli b2b=b3, zatem b3=e.
aea2=aa2=a3=e.
Dobrze?
11 lut 11:16
algebra: ?
11 lut 13:26
ABC:
Adamm ci napisał o 3.49 że element ma ten sam rząd co jego odwrotność,a jc o 10:59 pokazał ci
że to są wzajemnie dla siebie elementy odwrotne,więc z tych dwóch rzeczy wynika że mają ten
sam rząd, czego ty jeszcze nie rozumiesz?
11 lut 14:11
algebra:
Czy moje rozwiazanie jest dobrze?
11 lut 14:39
algebra: ?
11 lut 14:56
ABC:
to co ty napisałeś to w ogóle nie jest rozwiązanie
11 lut 18:34
algebra:
Dlaczego?
a ma rzad 3 czyli a3=e
b ma rzad 3 czyli b3=e
Zatem
(ab2)(ba2)=a(b2b)a2=ab3a2=aea2=aa2=a3=e
i podobnie z drugiej
11 lut 18:59
ABC:
ale o 18:59 napisałeś więcej niż o 11:16 , jesteś manipulatorem , z mojej strony koniec
dyskusji
11 lut 19:15