macierz
algebra:
Rozstrzygnac, czy istnieje taka macierz kwadratowa A rozmiaru 2x2
| | | | | |
o współczynnikach rzeczywistych, ze A2 =A, a ponadto A | = | . |
| | | |
20 sty 23:07
algebra: ?
21 sty 10:38
ABC:
pokaż swoje próby
21 sty 10:40
jc: | | | | | |
Przyjmij, że A | = | . Wtedy będziesz miał A2=A. |
| | | |
21 sty 10:54
21 sty 11:03
algebra:
| | | | | |
A jak wpasc na to, ze A | = | , to wtedy A2=A? |
| | | |
21 sty 11:55
jc: Skąd widziałem co robić? Widziałem, że warunek A2=A oznacza, że A jest rzutem.
21 sty 12:18
algebra:
A gdzie moge znalezc takie wlasnosci?
28 sty 22:10
jc: A2=A to definicja rzutu.
A gdzie można znaleźć takie rzeczy? Zwykle polecam Drogę do matematyki współczesnej
Sawyera (po polsku w bibliotekach, po angielsku w pdf). Jedni się zachwycają, innym się
nie podoba.
28 sty 22:45