matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
Nowy :
Rozwiąż równanie y
2
=xz x+z+y=35 x−5+z=3y
20 sty 20:13
ABC:
z dwóch ostatnich równań masz 35−y=3y+5 czyli 30=4y , 7.5=y zostaje ci układ xz=56.25, x+z=27.5 który ma rozwiązania rzeczywiste
20 sty 20:34