matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
albi:
jakby ktoś mógł pomóc z takim przykładem:
dt
∫
e
x
e
3x
(
)
ln
3
t
lim
x→
∞
e
3x
19 sty 23:08
Blee:
dt
dt
∫
= ∫t*
ln
3
t
t*ln
3
t
u = t ; u' = 1
1
1
−2
v' =
*
; v =
t
ln
3
t
ln
2
t
i jeszcze raz analogicznie i jeszcze raz analogicznie
20 sty 00:17
albi:
Bardzo dziękuję
20 sty 00:25