matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czxczxc
januszpolicjant:
1/(2x+1) < ln
√
x+1
x
19 sty 20:30
januszpolicjant:
ln
√
x+1
−ln
√
x
f(x)=ln
√
x
c€<x,x+1> d/dx f(c) = (ln
√
x+1
−ln
√
x
)/(x+1−x) d/dx f(c) = 1/2x 1/2x>1/(2x+1)
20 sty 12:05