19 sty 12:09
Jerzy:
√a*√b = √a*b
19 sty 12:14
Nikto0: Nadal mi wychodzi niewłaściwy wynik.
19 sty 12:19
Jerzy:
No to pokaż jak mnożysz.
19 sty 12:20
Nikto0: Po wymnożeniu mi wychodzi √8−4 najpierw mnożę √2 przez √4 a potem √2 przez 2√2
19 sty 12:24
Jerzy:
A od kiedy √a − b = √a − √b ?
19 sty 12:31
Nikto0: To jak to zrobić?
19 sty 12:32
Jerzy:
= √8 − 4√2
19 sty 12:35
Nikto0: A jak to wyliczyłeś?
19 sty 12:37
janek191:
√2*√4 − 2√2 = √ 2*( 4 − 2 √2) = √8 − 4√2
19 sty 12:38
Nikto0: Dziękuję
19 sty 12:40