matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
STOŻEK
pomocy....stereometria!:
Wys. stozka i r jego podstawy mają dł. 2.Oblicz kąt rozwarcia stożka.
23 lut 19:48
Godzio:
kąt rozwarcia : 2α H = 2 r = 2
r
2
tgα =
=
= 1
H
2
α = 45
o
2α = 90
o
23 lut 19:53