układ niecramerowski
A:
x1 − x2 +2x3 −x4 = 1
2x1 −3x2 −x3 +x4 = −1
x1 + 7x3 −4x4 = 4
wyznaczyłem rzedy macierzy ale nie wiem co dalej
17 sty 18:16
jc: Jakie masz zadanie?
17 sty 18:23
ABC:
zapewne rozwiązać układ równań
17 sty 18:25
Blee:
1 −1 2 −1 | 1
2 −3 −1 1 | −1
1 0 7 −4 | 4
W1 = W1 − W3
W2 = W2 − 2W3
0 −1 −5 3 | −3
0 −3 −15 9 | −9
1 0 7 −4 | 4
x3 = t
x4 = k
x2 = 3 − 5t + 3k
x1 = 4 − 7t + 3k
i koniec ... oczywiście t,k ∊ R
17 sty 18:35
A: dzięki Blee tym razem Cię zrozumiałem
17 sty 19:15
A: przy czym x1 = 4 −7t +4k
17 sty 19:33
A: r(A)= r(U)= 3
17 sty 19:34