d | a | ||
= | |||
sin(α+β) | sinβ |
d*sinβ | ||
a = | ||
sin(α+β) |
b | d | ||
= | |||
sin(2α+β) | sin(α+β) |
d*sin(2α+β) | ||
b= | ||
sin(α+β) |
a+b | ||
k= | ||
2 |
k | ||
cosα= | ||
d |
a | d | ||
= | |||
sinβ | sin(180−(α+β)) |
a | d | ||
= | |||
sinβ | sin(α+β) |
dsinβ | ||
a= | ||
sin(α+β) |
dsinβ | ||
b=2dcosα− | ||
sin(α+β) |
a | d | dsinβ | |||
= | ⇒ a= | ||||
sinβ | sin(α+β) | sin(α+β) |
b | d | dsin(2α+β) | ||||
i | = | ⇒ b= | ||||
sin(2α+β) | sin(α+β) | sin(α+β) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |