matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Poprzestrzenie przez układ równań
Tess:
Czy jeżeli mam zdefiniować podprzestrzeń przy użyciu układów równań liniowych a przestrzeń wygląda tak v={a[1,2] + b[3,4] :a,b in R} to wystarczy napisać a+3b=0 2a+4b=0
16 sty 21:24