aksjomat
Wolfik: Przedział <2,+
∞) jest zbiorem wartości funkcji:
B. f(x)=x
2−6x+11
C.f(x)=3
x+2
D. f(x)=−|x|+2
16 sty 17:40
Bleee:
D
16 sty 17:52
salamandra: B,
Δ<0
W(p,q)
q = f(p) = f(3) = 9−18+11 = 2
a>0, więc wykresem tej funkcji będzie parabola o wierzchołku W(3,2) ramionami skierowanymi do
góry, więc zbiór wartosci tej funkcji to <2;
∞)
16 sty 17:54
Wolfik: mógłbym prosić o drogę dojścia do tego wyniku?
16 sty 17:54
Bleee:
Tfu.... B
A i C maja ZW = (2, +∞)
D ma ZW = (−∞, 2>
16 sty 17:54
Wolfik: o, dzięki!
16 sty 17:55