ln(x+√1+x2) | ||
∫√ | pierwiastek z całości) | |
1+x2 |
1 | ||
jego pochodna to | ||
√1+x2 |
1 | ||
[ln(x+√1+x2)]' = | ||
√1+x2 |
2 | 2 | |||
całka = ∫√t dt = | t3/2 = | [ln(1+√x2)]3/2 | ||
3 | 3 |
2 | ||
Powyżej oczywiście wynik = | [ln(x+√x2+1)]3/2. | |
3 |
√ln(x+√1+x2) | ||
∫ | dx | |
√1+x2 |
1 | ||
u=√ln(x+√1+x2) dv= | dx | |
√1+x2 |
1 | 1 | ||
du= | dx v=ln(x+√1+x2) | ||
2√ln(x+√1+x2) | √1+x2 |
√ln(x+√1+x2) | ||
∫ | dx=√ln(x+√1+x2)ln(x+√1+x2) | |
√1+x2 |
1 | ln(x+√1+x2) | 1 | |||
− | ∫ | dx | |||
2 | √ln(x+√1+x2) | √1+x2 |
√ln(x+√1+x2) | ||
∫ | dx=√ln(x+√1+x2)ln(x+√1+x2) | |
√1+x2 |
1 | √ln(x+√1+x2) | |||
− | ∫ | dx | ||
2 | √1+x2 |
3 | √ln(x+√1+x2) | ||
∫ | dx=√ln(x+√1+x2)ln(x+√1+x2)+C1 | ||
2 | √1+x2 |
√ln(x+√1+x2) | 2 | |||
∫ | dx= | √ln(x+√1+x2)ln(x+√1+x2)+C | ||
√1+x2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |