matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj punkty przegięcia i wypuklosc funkcji
Pedziooo:
f(x)=ln(1+x
2
) Obliczyłem pochodna która wyszła
2
f '(x)=
1+x
2
I teraz pochodna drugiego rzędu która wynosi
2−2x
2
f '' (x)=
(1+x
2
)
2
f ''=0 wychodzi mi ze x=1 v x=−1 f '' >0 juz mam problem pomocy
15 sty 14:40
janek191:
Źle policzone pochodne
15 sty 14:42
janek191:
15 sty 14:44
Pedziooo:
oj przepraszam w f ' (x) w liczniku powinno być 2x nie dopisałem
15 sty 14:48