Probabilistyka.
przeciętniak: Prawdopodobieństwo całkowite:
Producent procesorów w jednym procesie technologicznym na dwóch liniach produkcyjnych wytwarza
procesory dwurdzeniowe, po czym klasyfikuje je jako jeden z trzech modeli w zależności od
sprawności. 5% rdzeni z linii A oraz 10% z linii B nie spełnia standardu. Procesor z dwoma
rdzeniami spełniającymi standard klasyfikowany jest jako model I jakości, procesor z jednym
takim rdzeniem klasyfikowany jest jako model II jakości. Oblicz proporcję procesorów I i II
jakości na rynku wiedząc, że linia A produkuje 25% procesorów, a linia B 75%.
Nie wiem czy dobrze wykonuje to:
P(X|A)=0,05 P(A)−>25%
P(X|B)=0,10 P(B)−>75%
P(X)= 0,05*0,25+0,1*0,75=...
15 sty 00:02
Pytający:
Źle, nie rozróżniasz procesorów od rdzeni. A czym jest Twój X trzeba się domyślić.

Zacznij od porządnych oznaczeń.
15 sty 00:41