Przebiegm zmienności funkcji
Student001: Właśnie liczę pkt przegięcia z osiami ukł. współrzędnych.
f(x)=2x2/x+3
Pierwsza pochodna wyszła mi 2, druga pochodna 0.
Co w takiej sytuacji z pkt przegięcia?
14 sty 23:12
Tadeusz:
pomieszanie z poplątaniem ... punkty przegięcia z osiami ... a cóz to takiego?
14 sty 23:16
Student001: @Tadeusz mój błąd. Punkty przecięć.
15 sty 00:08
Blee:
a co mają punkty PRZECIĘĆ z osiami do pochodnej

odpowiedź: kompletnie NIC

podpowiedź: w podstawówce uczyłeś się jak wyznaczyć punkty przecięcia się z osiami (OX i OY)
15 sty 00:25
janek191:
| | 2*02 | |
Dla x = 0 jest y = f(0) = |
| = 0 |
| | 0 + 3 | |
A = ( 0,0) − punkt przecięcia wykresu funkcji z osiami.
15 sty 11:07
janek191:
Raczej punkt przecięcia osi OY i punkt styczności z osią OX.
15 sty 11:08
V: student jak się wyśpi to może mu się w głowie poukłada o co tak właściwie biega
15 sty 13:12