matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBJĘTOŚĆ KULI
STEREOMETRIA! pomocy....:
Oblicz obj kuli, której pole powierzchnii wynosi 16π m
2
.
23 lut 19:36
Godzio:
P
c
= 4πr
2
= 16π r = 2
4
V =
πr
3
= ...
3
dokończ
23 lut 19:38
pomocy....stereometria!:
V=8 m3
23 lut 19:41