1 | 1 | 5 | ||||
Mamy dwie funkcje: | x4 i | x4. Ich iloraz dazy do | . | |||
3 | 5 | 3 |
1 | 1 | |||
Jak wyjasnic znaczenie tego co jest pomiedzy | a | ? | ||
3 | 5 |
5 | ||
Iloraz ich wartości dla każdego argumentu zawsze wynosi dokładnie | . | |
3 |
1 | 1 | 1 | ||||
Czyli a*( | x4)≤ | x4≤b*( | x4). | |||
5 | 3 | 5 |
5 | ||
np. a=b= | ||
3 |
1 | ||
albo a= | i b=7 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |