matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bazy wektorów
Justyna:
Zbiór wektorów tworzy bazę, e=(e
1
,e
2
,e
3
) Czy zbiór f=(f
1
,f
2
,f
3
) zadny przez równość f
1
=e
1
+ 2e
2
+ e
3
f
2
= 3e
1
+ 5e
2
+ 2e
3
f
3
= 4e
1
+ 6e
2
+ 3e
3
także tworzy bazę, przeproawdziłby mnie ktoś przez ten przykład?
14 sty 18:09