matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
em:
Oblicz: 2
log
8
5
23 lut 19:12
Godzio:
log
2
5
1
log
8
5 =
= log
2
5 *
log
2
8
3
2
log
2
5*1/3
= (2
log
2
5
)
1/3
= 5
1/3
=
3
√
5
23 lut 19:17
em:
dzięki
23 lut 19:20