geometria analityczna
Michal: Proszę o sprawdzenie odpowiedzi
Oblicz pole powierzchni czworościanu rozpiętego na wektorach u = (2, −1, 1), v = (0, 3, 1),
w = (1, 1, 0).
Wyszło mi √14+√11+√5
a w odp jest 4(√14 + √11) i nie wiem czy ja mam gdzies blad czy bledna jest odp.
12 sty 18:36
ABC:
liczyłeś metodą taką że budowałeś 4 iloczyny wektorowe?
12 sty 18:49
Michal: Tak
13 sty 16:56
Michal: jednak nie
|V x W| = √11
|U x W| = √11
AB=(−2,4,0)
AC=(−1,2,−1)
|AB x AC| = 2√5
S=1/2 (2√14 + 2√11 + 2√5)
Tak to zrobiłem i nie wiem czy dobrze
13 sty 17:00
Maciej: up
13 sty 20:24
ABC:
liczcie po ludzku Michał Maciej i reszta bandy

na każdą ścianę jeden iloczyn wektorowy,
potem długość tego wektora będącego iloczynem podzielić przez 2, potem zsumować cztery ściany
13 sty 20:29