x1 | x2 | |||
+ | jest całkowita | |||
x2 | x1 |
x1 | x2 | |||
teza: | + | ∊C | ||
x2 | x1 |
9 | ||
x1x2=c/a=− | ||
4 |
x1 | x2 | x1x2+x2x1 | |||
+ | = | =−2 ∊C | |||
x2 | x1 | x1x2 |
x1 | x2 | x12+x22 | (x1+x2)2−2x1x2 | ||||
+ | = | = | |||||
x2 | x1 | x1x2 | x1x2 |
x1 | x2 | x12+x22 | |||
+ | = | ||||
x2 | x1 | x1*x2 |
x1 | x2 | x12+x22 | |||
+ | = | =... | |||
x2 | x1 | x1*x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |