prosta delta
praisethelord: witam cos sie zacialem i nie moge rozwiazac bardzo prostego zadania przy całkowaniu wymiernym.
| | 1 | | 3 | |
zatem delta: |
| −4*(− |
| ) |
| | 4 | | 16 | |
zatem co z x1 i x2? bo mi wychodzą jakies dziwne rzeczy
12 sty 17:46
praisethelord: | | 3 | |
czyli finalnie delta= |
| |
| | 16 | |
12 sty 17:47
ite: Δ=1
12 sty 17:52
praisethelord: jak 1? 1/4*4=1 1*3/16=3/16
12 sty 18:02
praisethelord: aa tam jest minus XD
12 sty 18:02
praisethelord: sory za moja glupote
12 sty 18:02