1 | ||
y = − | x + b | |
4 |
1 | ||
3 = − | *(−1) + b | |
4 |
3 | ||
b = 2 | ||
4 |
1 | 11 | |||
y = − | x + | |||
4 | 4 |
1 | 11 | |||
y = − | x + | |||
4 | 4 |
31 | ||
x = | ||
17 |
124 | 85 | 39 | ||||
y = | − | = | ||||
17 | 17 | 17 |
31 | 39 | |||
S = ( | , | ) | ||
17 | 11 |
−1 + a | 31 | 79 | |||
= | ⇒ a = | ||||
2 | 17 | 17 |
3 + b | 39 | 27 | |||
= | ⇒ b = | ||||
2 | 11 | 17 |
79 | 27 | |||
B = ( | , | ) | ||
17 | 17 |
1 | ||
druga prosta ma a=− | ||
4 |
3 | ||
2,75=2 | ||
4 |
−1 | ||
y= | x+b przechodzi przez punkt A(−1.3) | |
4 |
−1 | ||
3= | *(−1)+b | |
4 |
1 | ||
3= | +b | |
4 |
1 | ||
3− | =b | |
4 |
3 | ||
2 | =b | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |