Pochodna
wedwemd: −2xe (−x2)
11 sty 17:50
janek191:
Czy f(x) = −2 x*e−x2 ?
11 sty 17:51
janek191:
Zastosuj wzór na pochodną iloczynu dwu funkcji
11 sty 17:52
janek191:
[ e−x2 ] ' = e−x2* (−2x) = −2 x*e−x2
11 sty 17:53
wedwemd: Tak miała wyglądać wyjściowa funkcja

A co z tą dwójką? Czy możesz mi napisać wzór na
pochodną tylko już rozpisaną?
Dalej bym już sobie to rozwiązał.
11 sty 17:55
Jerzy:
f’(x) = −2*e−x2 + (−2x)*e−x2*(−2x)
11 sty 17:57
janek191:
f '(x) = −2* e−x2 + ( −2 x)*( −2 x)*e−x2 = ...
11 sty 17:58
wedwemd: Dzięki wielkie.
Sesja się zbliża, więc zmęczenie daje się we znaki.
11 sty 18:05
Jerzy:
To się k....a zdecyduj, co to jest 17:50 ?
11 sty 18:06