Rozstrzygnij ograniczoność z góry, z dołu, ograniczność A = (√2, +∞)/Q.
Koniczyna: Rozstrzygnij ograniczoność z góry, z dołu, ograniczoność A = (√2, +∞)/Q.
Ponadto znajdź kres górny i dolny oraz sprawdź czy występuje element największy oraz
najmniejszy.
11 sty 15:39
Koniczyna: Nie rozumiem zadania.
element minimalny nie istnieje
element max nie istnieje.
m− ograniczenie z dołu nie istnieje
M ograniczenie z góry jest 2?
11 sty 15:42
Koniczyna: 1.Jest ograniczony z dołu np przez liczbę 1, ale nie jest ograniczony z góry.?
2.Element minimalny to √2, a górny nie istnieje?
3. inf A = √2,, sup A = +∞?
Mógłby ktoś mądrzjeszy to wytłumaczyc jakoś?
11 sty 15:55
janek191:
A jest ograniczony z dołu przez liczbę √2.
Z góry nie jest ograniczony.
11 sty 16:07
Koniczyna: Reszta wszystko dobrze?
11 sty 16:19