jak narysowac taki wykres?
ewelinka: y=|sinx| / sinx
23 lut 17:58
tim: Kiedy sin będzie dodatni = 1
Kiedy sinx będzie ujemny = −1
Kiedy sinx = 0 − nie zachodzi.
23 lut 18:02
Basia:
Witaj Timuś !
Nie można tak pisać "Kiedy sinx = 0 − nie zachodzi"
sinx≠0 ⇔ x≠kπ
czyli dziedziną tej funkcji jest R\{kπ: k∊C}
wykres będzie się składał z odcinków bez ich końców
reszta jest o.k.
23 lut 18:53
tim: Tzn dziedzina wyklucza.
Ok, przepraszam
23 lut 18:57
Basia:
Przepraszać nie ma za co. Pamiętaj tylko, że matematyka to bardzo wymagająca pani, a wymaga
przede wszystkim logicznego myślenia i ścisłości w formułowaniu wypowiedzi.
23 lut 19:00
ewelinka: tak tylko jak to wyglada?
23 lut 19:24
Godzio:
23 lut 19:32
Godzio: po lewej − π
23 lut 19:34