rownanie trygonometryczne matura probna
Gangster: rozwiąż równanie w przedizlae <0, 2π>
5cos2x +sinx −11− sin3x = 2
cos jest do potegi 2
sinus w mianowniku do potegi 3 (przepraszam ale dziwnie wyglada u mnie to zadanie i nie wiem
czy jest przepisane czytelnie)
9 sty 20:42
Mila:
Zapisz ułamek za pomocą dużej litery U
U{licznik} {mianownik} bez spacji między klamrami
9 sty 20:44
Gangster: | 5cos2x + sinx −1 | |
| =2 |
| 1−sin3x | |
9 sty 20:45
Saizou :
Założenia
Pomnóż przez mianownik
jedynka trygonometryczna
postaw sinx = t
9 sty 20:46
Gangster: wiem jak to zrobić, chciałem sie tylko upewnić czy mam dobry wynik
| | 7π | | 11π | |
moj wynik to |
| i |
| |
| | 6 | | 6 | |
9 sty 20:47
Mila:
Dobrze
9 sty 20:57