trygonometria
Nikto0: | | x razy sinx | |
Witam. Proszę o pomoc.  Jak narysować wykres funkcji |
| ? |
| | |sinx| | |
9 sty 14:26
Saizou :
rozpatrz przypadki
I gdy sinx > 0→f(x)=x
II gdy sinx < 0 →f(x)=−x
dla sinx = 0 funkcja nie jest określona
9 sty 14:27
Nikto0: Tak, ale nie wiem jak narysować sam wykres.
9 sty 14:32
Saizou :
to będą takie skośne linie (wykresy funkcji y=x oraz y=−x) w odpowiednich przedziałach
9 sty 14:35
promując_geogebrę: spróbuj narysować z pomocą programu
9 sty 14:40
Nikto0: Już narysowałam Dziękuję za pomoc
9 sty 14:48