| |||||||||||||||||
Oblicz pochodną funkcji f(x) = | |||||||||||||||||
x |
sina | cosa | sin2a + cos2a | 1 | ||||
+ | = | = | = | ||||
cosa | sina | cosa*sina | cosa*sina |
2 | ||
= | ||
sin2a |
2 | ||
f(x) = | ||
x*sinx |
x | ||
α = | ||
2 |
sin α | cosα | |||
tg α + ctg α = | + | = ... itd. | ||
cos α | sin α |
1+sinx | ||
sama: oblicz pochodną. Funkcja to: f(x) = ln √ | . Jak na razie udało mi się | |
1−sinx |
1 | 1+sinx | |||
dojść do postaci f'(x) = | (ln( | ))'. | ||
2 | 1−sinx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |