| |||||||||||||||||
Oblicz pochodną funkcji f(x) = | |||||||||||||||||
x |
f(x) | f'(x)g(x)−f(x)g'(x) | |||
Pochodna ilorazu funkcji: ( | )'= | |||
g(x) | (g(x))2 |
x | x |
|
| |||||||||||||||||||||||
tg | +ctg | = | + | = | ||||||||||||||||||||||
2 | 2 |
|
|
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
|
2 | ||
= | ||
sinx |
2 | ||
f(x)= | teraz licz pochodna wg wzoru | |
x*sinx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |