matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra ułamki proste
Onie!:
x
2
przedstawic jako sumę ułamków prostych f.wymierna :
w ciele liczb
(x−2)(x+2)(x
2
+4)
rzeczywistych
cx+d
Współczynniki przy
c I d wychodzą zerowe. W odpowiedziach jest zupełnie
x
2
+4
inaczej. Powie mi ktoś co źle robię? Współczynniki A i C przy 2 pierwszych ułamkach to 1: A=
1
4
i 2: B=
−1
4
5 sty 23:02
ite:
1
−1
1
u mnie A=
, B=
, C=0, D=
8
8
2
5 sty 23:28