matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Julia:
Rozwiąż układ równań w zbiorze liczb urojonych (2+i)x+(2−i)y+iz=2+i (2−i)x+(2+i)y+z=1+6i x+y−iz=1 Uprzejmie dziękuję za pomoc
5 sty 13:16
PW:
Dobrze zadałaś pytanie? W zbiorze liczb
urojonych
?
5 sty 13:45