Wyznacz x i y w zależności od a i b
D: Dodatnie liczby x, y, a i b spełniają podany niżej warunek. Wyznacz x i y w zależności od a i b
a) log x + log y = log a i log x − log y = log b
b) log √x + log √y = log a i log √x − log √y=log b
c) log √x + log y = log a i log x − log y = log b
3 sty 19:53
Bleee:
A) czyli
log(x*y) = loga oraz log(x/y) = log b
Czyli
xy = a oraz x/y = b
Analogicznie pozostale
3 sty 20:07
Bleee:
To co napisałem to oczywiście nie koniec dla podpunkt bo masz wyznaczyć x i y
3 sty 20:08